Kampanja

White Ribbon -kampanja on miesten kansainvälinen liike, joka pyrkii muistuttamaan, että miesten naisiin kohdistama väkivalta on vakava ja maailmanlaajuinen ongelma. Liike sai alkunsa vuoden 1989 Montrealin verilöylyn seurauksena ja toimii nyt yli viidessäkymmenessä eri maassa. White Ribbon onkin maailman suurin miesten liike naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

White Ribbon -kampanjaan kuuluvien miesten yhteiset tavoitteet ovat:

  1. lopettaa naisiin kohdistuva väkivalta
  2. lopettaa naisiin kohdistuvan väkivallan hyväksyminen
  3. lopettaa naisiin kohdistuvasta väkivallasta vaikeneminen


White Ribbon -kampanja torjuu käsitykset siitä, että mies olisi luonnostaan väkivaltainen ja haluaa mielummin osoittaa väkivallan syitä ja seurauksia ja, että miehuus voidaan toteuttaa ilman väkivaltaa.

White Ribbon järjestää joka vuosi kampanjaviikon jonka aikana yritetään aktivoida miehiä ja poikia naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen toimintaan.

Näin sinä voit olla mukana vaikuttamassa:

  • Osallistu paikalliseen White Ribbon -kampanjaan. Tarkista järjestäjältä (Suomessa Profeministimiehet) missä ja milloin seuraava tapahtuma on ja tarjoudu auttamaan. Lisää tietoa löydät Facebookista ja Yhteystiedot-sivulta.
  • Kanna valkoista nauhaa. Valkoinen nauha toimii merkkinä siitä, että haluat lopettaa naisiin kohdistuvan väkivallan. Täältä löydät ohjeet nauhan tekemiseen. Jos vastaat kyselyymme oikein voit myös tilata itsellesi metallisen White Ribbon -pinssin.
  • Levitä tietoa. Valmiit lennäkit löydät täältä mutta voit tietenkin myös tehdä omia. Sopivia iskulauseita löydät täältä.
  • Lue muun muassa EU:n suositus naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Tekstejä aiheesta löydät täältä.
  • Auta organisoimaan väkivallan vastaista toimintaa. Katso vaikuttajat linkkiosiosta.